Μενού

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ - ROSEMARY

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ - ROSEMARY

26 του 81
1.00
187
Σε Απόθεμα
+

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Στην Αρχαία Ελλάδα οι μαθητές φορούσαν στεφάνια από δενδρολίβανο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τους, γιατί θεωρούσαν πως ενίσχυε τη μνήμη τους επειδή περιέχει ουσίες που διεγείρουν το ανοσοποιητικό και αυξάνουν την αιματική κυκλοφορία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωση. Οι Αιγύπτιοι, το χρησιμοποιούσαν σε τελετές εξαγνισμού και σαν συντηρητικό κατά τη μουμιοποίηση, ενώ κατά τον Διοσκουρίδη ήταν εξαιρετικό τονωτικό και σπασμολυτικό.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: Ταιριάζει καταπληκτικά με το ψάρι, το χοιρινό και το αρνί και τους χαρίζει ένα μοναδικό άρωμα και μια υπέροχη γεύση.Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικά γεύσης στο μαγείρεμα, αλλά προορίζονται κυρίως για απόσταξη, για το αιθέριο έλαιο τους, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε σαμπουάν μαλλιών και διάφορες λοσιόν, σαπούνια και άλλα καλλυντικά προϊόντα.

ΑΦΕΨΗΜΑ: Περιέχει θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης ένα αφέψημα με δεντρολίβανο βοηθά με φυσικό τρόπο στην διαδικασία της πέψης.

Χρήση: για να δημιουργήσεις το ρόφημα δεν το βράζεις. Χρησιμοποίησε καυτό νερό (95C), άσε το προϊόν 7-8 λεπτά, σούρωσε και πιες! Μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη ή μέλι αλλά το ιδανικό θα ήταν να καταφέρεις να το πιεις σκέτο.

Σημείωση:

Η παραπάνω παρουσίαση του φυτού, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία και συγγράμματα βοτανολογίας αλλά και από διάφορες έρευνες. Η συμβουλή ειδικού παρ' όλα αυτά κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.Μην χρησιμοποιείς βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την άδεια από τον γιατρό σου.